Kapustové osúšky
Prísady:
Na 10 ks: 150 g BIOMILA špaldovej celozrnnej múky hladkej, 150 g jačmennej celozrnnej múky hladkej, 1 PL kyslej smotany, 1 vajce, bravčovú masť, soľ, malú hlávku kapusty, štipku mletej červenej papriky, 1 cibuľu, mleté čierne korenie
Kvások: 1,5 dcl mlieka, 2 kopcovité čajové lyžičky sušeného droždia, 2 PL BIOMILA špaldovej celozrnnej múky hladkej, trstinový cukor
Postup prípravy:
Vo vlažnom osladenom mlieku rozmiešame špaldovú múku a droždie, necháme prikryté odpočívať, kým sa nám nevytvorí kvások. Kapustu a cibuľu nakrájame najemno, orestujeme na masti, osladíme, osolíme, pridáme štipku mletej červenej papriky a nakoniec okoreníme.
V miske zmiešame oba druhy múk, osolíme, pridáme vajce, masť, kyslú smotanu a hotový kvások. Zo surovín vymiesime cesto do tvaru bochníka. Odložíme na teplé miesto vykysnúť (cca 15 min.).
Cesto si rozdelíme najprv na 2 časti - štvrť a zvyšok. Každú túto časť rozdelíme na 10 rovnakých častí, z ktorých vyformujeme guľôčky. Tie postupne rozvaľkáme do guľata, väčšie - spodky na hrúbku asi 0,5 cm, menšie - vrchy tenšie k spodkom. Spodky položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme jemným filmom masti, naplníme zmesou kapusty, prikryjeme tenkým vrchom a znova jemne potrieme masťou. Pečieme pri 180°cca 12 minút.
Náš tip:
Vyskúšajte osúšky naplniť zmesou červenej kapusty a červenej cibule.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg
Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Špaldová múka celozrnná špeciál stredná b ...
Na sklade
2,03 €
Paprika sladká mletá bio Sonnentor 50g
Paprika sladká mletá z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva. Inkovia ju používali ako platidlo. Pre ozajstných pôžitkárov ...
Na sklade
2,74 €
Korenie čierne mleté bio Sonnentor 50g
Korenie je viac než kýchací prášok. Šaláty, cestoviny, zelenina, ryby, mäso, syry a ďalšie pokrmy, okoreň si to!
Na sklade
3,10 €