výroba a distribúcia nielen biopotravín
menu

Koláč s čerešňami

Dĺžka čítania: 1 min., 3 sec.
Koláč s čerešňami

Prísady:

 

150g masla, 3 vajcia, 150g trstinového cukru bio, 250g BIOMILA špaldovej celozrnnej hladkej múky, 1/4 balíčku prášku do pečiva bio, 1 dcl mlieka, ovocie podľa sezóny (čerešne, marhule, slivky, hrozno, jablká, hrušky, atď.).

Postup prípravy:

 

Najskôr si pripravíme ovocie (asi 0,5 kg) – umyjeme ho, prípadne zbavíme kôstok a nakrájame na väčšie kúsky. Môžeme zmiešať so škoricovým cukrom.

V mise zmiešame maslo s trstinovým cukrom a vymiešame do peny. Pridáme žĺtky a zamiešame. Postupne pridávame múku, ktorú sme predtým zmiešali s práškom do pečiva. Potom mlieko a napokon jemne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z vaječných bielkov. Vznikne vláčne polotuhé cesto, ktoré rozotrieme na stredne veľký plech (ktorý predtým potrieme tukom a vysypeme múkou, alebo prikryjeme papierom na pečenie. Na cesto rozložíme pripravené ovocie a 25 minút pečieme pri teplote cca 180 °C. Po upečení nakrájame na kúsky, môžeme ešte posypať trstinovým cukrom a podávame - najlepšie ku káve, či čaju.

V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu

BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg

BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg

Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Špaldová múka celozrnná špeciál stredná b ...

Na sklade
2,03 
-
+
Kypriaci prášok do pečiva bio AMYLON 12g

Kypriaci prášok do pečiva bio AMYLON 12g

Kypriaci prášok do pečiva z vínneho kameňa a z bio kukuričného škrobu (bez fosfátov a iných chemických aditív)

Na sklade
0,46 
-
+
Škorica Cejlón mletá bio Sonnentor 40g

Škorica Cejlón mletá bio Sonnentor 40g

Úžasná vôňa! Škorica prebudí spomienky na detstvo.. Jablčný kompót, mliečna ryža, parené buchty, či vianočná nálada tvoria spolu ...

Na sklade
2,51 
-
+