Letný šalát z opraženej špaldovej tarhone (cca 4 porcie)
Prísady:
400g BIOMILA špaldovej celozrnnej tarhone, 2 cibuľky, 2 veľké papriky (napr. červená a žltá), rastlinný olej bio, mleté čierne korenie, morská soľ, 1 balenie mrazeného hrášku s kukuricou.
Postup prípravy:
Nakrájanú cibuľku opražíme na oleji do sklovita, pridáme tarhoňu, spolu osmažíme, kým tarhoňa získa zlato-hnedú farbu, zalejeme vriacou vodou tak, aby presahovala asi o 1 cm, osolíme a varíme pod pokrievkou (kým tekutina do cestoviny nevsiakne). Takto pripravenú tarhoňu necháme ochladnúť. Medzitým si nakrájame papriky na malé kocôčky, pridáme rozmrazenú hrášok a kukuricu. Zeleninu zmiešame s vychladnutou tarhoňou a dochutíme soľou a korením. Môžeme podávať aj chladené.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
BIOMILA Špaldové celozrnné cestoviny tarhoňa BIO 400g
BIO bezvaječné špaldové celozrnné cestoviny sušené. Tento bio produkt má udelenú značku kvality SK