Pečené Božie milosti (fánky)
Fánky - typické fašiangové jedlo našich starých babičiek. Božie milosti sa v niektorých regiónoch Slovenska zvykli priniesť po narodení dieťatka na tzv. "opáčky".
Prísady: 200g špaldovej múky hladkej, 200g špaldovej múky celozrnnej, 2 žĺtky, 250g kyslej smotany, 250g masla,
štipku soli. Na dokončenie: trstinový práškový cukor, domáci vanilkový cukor, škorica Cejlón
Postup prípravy: Zo všetkých surovín si pripravíme cesto, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky. Na druhý deň cesto vyvaľkáme a radielkom narežeme na obdĺžniky - v každom urobíme ešte dva alebo tri zárezy. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 150°C asi 10-13 minút. Po upečení ešte teplé obalíme v práškovom cukre rozmiešanom s vanilkovým cukrom alebo škoricou.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg
Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Špaldová múka celozrnná špeciál stredná b ...
Škorica Cejlón mletá bio Sonnentor 40g
Úžasná vôňa! Škorica prebudí spomienky na detstvo.. Jablčný kompót, mliečna ryža, parené buchty, či vianočná nálada tvoria spolu ...
Vanilkový cukor bio AMYLON 8g
Bio cukor s prísadami. Vanilkový cukor sa používa ako prísada na varenie a pečenie sladkých pochúťok.
Trstinový cukor práškový bio PROBIO 400g
Trstinový cukor prírodný neprechádza chemickou rafináciou.