Pohánkové lievančeky
Prísady:
500g pohánkovej hladkej múky bio, 50g droždia, 2 lyžice trstinového cukru bio, trochu vlažného mlieka na kvások, 3 vajcia, štipka morskej soli, 1 l mlieka
Postup prípravy:
Mlieko nalejeme do misy, trošku osolíme, pridáme vajce a zašľaháme. Pridáme hotový kvások (mlieko, cukor, kvasnice) a hladkú múku, vymiešame a necháme na teplom mieste kysnúť. Po vykysnutí nalievame cesto na vymastenú lievaničku a opekáme po oboch stranách. Lievančeky môžeme podávať s marmeládou alebo ovocím, ale aj s pikantnou prílohou.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
Pohánková múka hladká bio PROBIO 500g
Je vhodná ako prímes do bielej múky na zvýraznenie chuti. Mlynský výrobok. Pohánka je prirodzene bezlepková potravina.
Na sklade
4,38 €