výroba a distribúcia nielen biopotravín
menu

Polenta s gorgonzolou

Dĺžka čítania: 32 sec.

Prísady:

2l vody, 450g kukuričnej múky (kukuričnej polenty instantnej) (4-6 porcií), 120g gorgonzoly, 150g masla, čerstvo zomleté korenie, soľ.

Postup prípravy:

Do vriacej osolenej vody vsypeme za stáleho miešania postupne kukuričnú múku (instantnú polentu - je hotová už za 3 minúty). Jej správnu hustotu poznáme tak, že v nej "stojí" vareška. Polenta sa štýlovo servíruje na stôl na veľkej drevenej tácke, na ktorej lepšie chladne. Ak ju nemáme, podávame polentu priamo na tanieroch. Potom ju posypeme gorgonzolou. Polentu s gorgonozolou jeme s čiernym chlebom a zapíjame vínom.

V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu

Kukuričná polenta instantná bio PROBIO 450g

Kukuričná polenta instantná bio PROBIO 450g

Krupica- instantná polenta je pre rýchlu prípravu výdatného jedla.

Na sklade
2,14 
-
+
Korenie čierne celé bio Sonnentor 55g

Korenie čierne celé bio Sonnentor 55g

Korenie je viac než kýchací prášok. Používa sa na ochutenie polievok, omáčok, na mäso,...

Na sklade
3,10 
-
+
Morská soľ jemná 1kg

Morská soľ jemná 1kg

Prírodná morská soľ jemná ručne zbieraná

Na sklade
1,93 
-
+