Polenta s gorgonzolou
Prísady:
2l vody, 450g kukuričnej múky (kukuričnej polenty instantnej) (4-6 porcií), 120g gorgonzoly, 150g masla, čerstvo zomleté korenie, soľ.
Postup prípravy:
Do vriacej osolenej vody vsypeme za stáleho miešania postupne kukuričnú múku (instantnú polentu - je hotová už za 3 minúty). Jej správnu hustotu poznáme tak, že v nej "stojí" vareška. Polenta sa štýlovo servíruje na stôl na veľkej drevenej tácke, na ktorej lepšie chladne. Ak ju nemáme, podávame polentu priamo na tanieroch. Potom ju posypeme gorgonzolou. Polentu s gorgonozolou jeme s čiernym chlebom a zapíjame vínom.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
Kukuričná polenta instantná bio PROBIO 450g
Krupica- instantná polenta je pre rýchlu prípravu výdatného jedla.
Na sklade
2,14 €
Korenie čierne celé bio Sonnentor 55g
Korenie je viac než kýchací prášok. Používa sa na ochutenie polievok, omáčok, na mäso,...
Na sklade
3,10 €