Rajčinová polievka s tarhoňovou závarkou (4 porcie)
Prísady:
500 ml rajčinového pretlaku alebo pyré, 1 ks cibule, 2 ks rajčín, rastlinný olej bio, 100g BIOMILA špaldovej celozrnnej tarhone, morská soľ, bazalka bio, biele korenie, 1 lyžička škrobu- podľa potreby
Postup prípravy:
Nakrájanú cibuľku zľahka opražíme na oleji, pridáme nadrobno nakrájané rajčiny, trocha osolíme a dusíme. Zalejeme rajčinovým pretlakom, pridáme vodu podľa potreby, osolíme, okoreníme a varíme. Môžeme zahustiť kukuričným škrobom. Asi 10 min pred dovarením pridáme špaldovú tarhoňu a tesne pred odstavením dochutíme nakrájanou čerstvou alebo sušenou bazalkou.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
Kukuričný škrob bio AMYLON 200g
Kukuričný škrob v bio kvalite vhodný na prípravu múčnikov a dezertov.
Bazalka bio Sonnentor 15 g
Láska prechádza cez žalúdok, a preto nesmie táto klasika talianskej kuchyne chýbať v žiadnej polici s korením. Bazalka má špecific ...
BIOMILA Špaldové celozrnné cestoviny tarhoňa BIO 400g
BIO bezvaječné špaldové celozrnné cestoviny sušené. Tento bio produkt má udelenú značku kvality SK