Šalát zo špaldovej tarhone s rukolou (cca 4 porcie)
Prísady:
400g BIOMILA špaldovej celozrnnej tarhone, zelenina - 500g cherry rajčiniek, 5 malých jarných cibuliek s vňaťou, rukola podľa chuti, olivový olej, mleté čierne korenie, bylinková morská soľ, citrónová šťava.
Postup prípravy:
Špaldovú tarhoňu najskôr pár minút opražíme na sucho na panvici s kvapkou oleja, potom zalejeme vriacou vodou a uvaríme v mierne osolenej vode asi za 7 minút. Občas premiešame. Medzitým si nakrájame najemno cibuľku, cherry rajčinky, vložíme do veľkej misy, osolíme, okoreníme, pridáme uvarenú a vychladnutú špaldovú tarhoňu. Dochutíme olivovým olejom, citrónovou šťavou a rukolou. Podávame vychladené ako chutný a sýty šalát.
Náš tip:
Namiesto cibuľky môžete pridať nasekaný čerstvý medvedí cesnak.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
Morská soľ s bio 12 bylinkami Sonnentor 120 g
Jemná pestrá zmes 12 bio byliniek doplnená o morskú soľ má všestranné využitie. Koreniaci prípravok bio
Korenie čierne mleté bio Sonnentor 50g
Korenie je viac než kýchací prášok. Šaláty, cestoviny, zelenina, ryby, mäso, syry a ďalšie pokrmy, okoreň si to!
BIOMILA Špaldové celozrnné cestoviny tarhoňa BIO 400g
BIO bezvaječné špaldové celozrnné cestoviny sušené. Tento bio produkt má udelenú značku kvality SK