Šalát z kukuričných niťoviek a červenej repy
Svieži šalát zo zdravých surovín nielen výborne vyzerá, ale aj chutí. Syr feta môžete vymeniť za tofu a máte vynikajúcu vegan verziu, navyše bez mlieka a bez lepku.
Prísady:
jedno balenie BIOMILA kukuričných niťoviek s ľanom, 3-4 menšie červené repy, 1 syr feta, hrsť nasekaných vlašských orechov, 1 jablko, citrón, olivový olej, šalvia, rozmarín, balsamico, soľ, korenie.
Postup prípravy:
Deň vopred si upečieme červenú repu: Repu očistíme, dáme do alobalu, pridáme olivový olej, balsamico, bylinky, soľ, korenie a pečieme do mäkka. Niťovky odvaríme /al dente/, dobre vychladíme a pokvapkáme olivovým olejom. Červenú repu, feta syr a jablko si nakrájame, pridáme cestoviny a vlašské oriešky. Nakoniec dochutíme soľou, korením a šťavou z citróna.