Špaldová bábovka s ovsenou múkou a vlašskými orieškami
Prísady:
6 vajec, 150 g instantnej ovsenej múky bio, 300g BIOMILA špaldovej celozrnnej múky hladkej, 180g trstinového cukru bio, 200 g masla, vanilka bio, pomarančová kôra bio, 160 g vlašských orechov, 1 lyžička prášku z vínneho kameňa, 3,5 dcl mandľového nápoja bio, maslo a hrubá múka aleb krupica na vymazanie formy. Na ozdobenie javorový sirup (alebo iný ovocný) a pár kúskov orechov (polovice).
Postup prípravy:
Žĺtky vyšľaháme s maslom a cukrom do peny, prisypeme zmiešané múky s polovicou pomletých orechov a práškom z vínneho kameňa. Prilejeme mandľový nápoj a tuhý sneh z bielkov a zostávajúce celé orechy. Nalejeme do vymastenej a vysypanej bábovkovej formy. Pečieme cca 45 minút pri teplote 180°C. Pred podávaním polejeme javorovým / ovocným sirupom a ozdobíme orechami.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg
Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Špaldová múka celozrnná špeciál stredná b ...
Kypriaci prášok do pečiva bio AMYLON 12g
Kypriaci prášok do pečiva z vínneho kameňa a z bio kukuričného škrobu (bez fosfátov a iných chemických aditív)
Vanilka - struk bio Sonnentor 1 ks
Pravá vanilka prepožičiava lahôdkam niečo zmyselné. Používa sa najmä do sladkých mliečnych pokrmov.
Mandľový nápoj s agávovým sirupom bio EcoMil 1L
Chutná rastlinná alternatíva mlieka. Neobsahuje lepok a laktózu. Sladené agávovým sirupom.