Špaldové halušky
Prísady:
300 g BIOMILA špaldovej celozrnnej múky hladkej, 1lyžička soli, 1 vajce, 150 g strúhaných surových zemiakov.
Postup prípravy:
Do väčšieho hrnca dáme variť vodu (nesoliť). Kým voda začne vrieť, pripravíme cesto. Očistené surové zemianky nastrúhame na jemno. Postupne pridávame múku (toľko, aby vzniklo riedke cesto lepkavej konzistencie), vajce a soľ. Cesto musí byť hladké, musí držať „pokope“ (ľahko sa oddeľuje od misy a nesmie byť riedke ani veľmi husté). Keď voda v hrnci vrie, v menších dávkach pretrieme cesto do vody cez sito na halušky. Občas zamiešame, aby sa neprichytili na dno. Keď halušky vyplávajú na povrch, chvíľu ich povaríme a vyberieme sitkom. Môžeme pokvapkať olejom a podávať s kapustou, bryndzou, s cibuľkou, kyslou smotanou a pažítkou. Sú tiež výbornou prílohou k mäsu, zelenine a omáčkam.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg
Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Špaldová múka celozrnná špeciál stredná b ...
Na sklade
2,03 €