výroba a distribúcia nielen biopotravín
menu

Špaldové halušky

Dĺžka čítania: 48 sec.
Špaldové halušky

Prísady:

300 g BIOMILA špaldovej celozrnnej múky hladkej, 1lyžička soli, 1 vajce, 150 g strúhaných surových zemiakov.

Postup prípravy:

Do väčšieho hrnca dáme variť vodu (nesoliť). Kým voda začne vrieť, pripravíme cesto. Očistené surové zemianky nastrúhame na jemno. Postupne pridávame múku (toľko, aby vzniklo riedke cesto lepkavej konzistencie), vajce a soľ. Cesto musí byť hladké, musí držať „pokope“ (ľahko sa oddeľuje od misy a nesmie byť riedke ani veľmi husté). Keď voda v hrnci vrie, v menších dávkach pretrieme cesto do vody cez sito na halušky. Občas zamiešame, aby sa neprichytili na dno. Keď halušky vyplávajú na povrch, chvíľu ich povaríme a vyberieme sitkom. Môžeme pokvapkať olejom a podávať s kapustou, bryndzou, s cibuľkou, kyslou smotanou a pažítkou. Sú tiež výbornou prílohou k mäsu, zelenine a omáčkam.

 

V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu

BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg

BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg

Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Špaldová múka celozrnná špeciál stredná b ...

Na sklade
2,03 
-
+
Morská soľ jemná 1kg

Morská soľ jemná 1kg

Prírodná morská soľ jemná ručne zbieraná

Na sklade
1,93 
-
+