výroba a distribúcia nielen biopotravín
menu

Špaldový mrežovník BIOMILA

Dĺžka čítania: 1 min., 8 sec.
Špaldový mrežovník BIOMILA

Prísady:

450g BIOMILA špaldovej celozrnnej hladkej múky, 250g masla, 3 vajcia, 2 lyžice mlieka, 150g prírodného trstinového cukru bio, 1 balíček vanilkového cukru bio, (alebo pol vanilky - rozrežte struk vanilky pozdĺžne a vyškriabte zvnútra tmavé semienka), 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva bio, marmeláda (bioláda), alebo lekvár.

Postup prípravy:

Všetky suroviny (okrem marmelády) spolu dôkladne premiešame a vypracujeme vláčne cesto (bielok z jedného vajíčka si môžeme odložiť do šálky na potretie). Necháme cesto asi 20 minút odpočinúť. Potom ho rozdelíme a jednu tretinu odložíme. Dve tretiny cesta rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5-0,8 cm a položíme ho na plech prikrytý papierom na pečenie. Na cesto rozotrieme ovocnú marmeládu alebo lekvár, podľa chuti. Zvyšnú tretinu cesta rozvaľkáme a narežeme na pásiky široké asi 1 cm. Kladieme ich priečne na marmeládu tak, aby sme vytvorili mriežkovanie. Cesto na povrchu potrieme rozšľahaným vaječným bielkom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 220 °C asi na 40 minút. Po upečení rozkrájame tak, aby nám mriežky pekne ukázali a pred podávaním môžeme mrežovník posypať cukrom.

 

V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu

BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg

BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg

Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Špaldová múka celozrnná špeciál stredná b ...

Na sklade
2,03 
-
+
Kypriaci prášok do pečiva bio AMYLON 12g

Kypriaci prášok do pečiva bio AMYLON 12g

Kypriaci prášok do pečiva z vínneho kameňa a z bio kukuričného škrobu (bez fosfátov a iných chemických aditív)

Na sklade
0,46 
-
+
Vanilka - struk bio Sonnentor 1 ks

Vanilka - struk bio Sonnentor 1 ks

Pravá vanilka prepožičiava lahôdkam niečo zmyselné. Používa sa najmä do sladkých mliečnych pokrmov.

Na sklade
4,81 
-
+
Vanilkový cukor bio AMYLON 8g

Vanilkový cukor bio AMYLON 8g

Bio cukor s prísadami. Vanilkový cukor sa používa ako prísada na varenie a pečenie sladkých pochúťok.

Na sklade
0,68 
-
+
Bioláda hrušková bio 230g

Bioláda hrušková bio 230g

Biodžem, pasterizovaný, prisladený len jablčným koncentrátom a zahustený výťažkami z morských rias. Obsahuje tak 99% ovocia (z toh ...

Na sklade
3,83 
-
+
Bioláda slivková bio 230g

Bioláda slivková bio 230g

Biodžem pasterizovaný, prisladený len jablčným koncentrátom a zahustený výťažkami z morských rias. Obsahuje tak 99% ovocia (z toho ...

Na sklade
3,83 
-
+
Bioláda záhrada bio 230g

Bioláda záhrada bio 230g

Biodžem výberový špeciálny, pasterizovaný. Prisladený len jablčným koncentrátom a zahustený výťažkami z morských rias. 100g obsahu ...

Na sklade
4,03 
-
+