Výdatná polievka s jačmennými krúpami
Prísady:
zemiak, petržlen, kaleráb, mrazený hrášok a hríby, biomila jačmenné krúpy bio, 2 strúčiky cesnaku, petržlenová vňať, soľ, majorán bio, špaldová múka na zahustenie, olej
Postup prípravy:
Krúpy prepláchneme a namočíme, najlepšie na noc. Namočené krúpy dáme variť s očistenou zeleninou. Keď sú krúpy uvarené, polievku osolíme a môžeme si pripraviť jemnú zápražku zo špaldovej múky. Hustú polievku dochutíme cesnakom a majoránom. Krátko ešte povaríme.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
Majorán bio Sonnentor 10g
Majorán záhradný je úzko spätý s tradičnou slovenskou kuchyňou. Nielen do gúlašu!
Rasca mletá bio Sonnentor 60g
Rasca mletá z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Hríby rezané bio Sonnentor 25g
Z lesa priamo do panvice. Dodajú vášmu jedlu lahodnú, znamenitú chuť.
BIOMILA Krúpy jačmenné bio 500g
Jačmenné krúpy (veľké) bio. Sú vhodné do polievok, nátierok, šalátov, na zapekanie, dusenie i ako príloha.