Zeleninová polievka s krupicovými haluškami
Prísady:
200g karfiolu alebo brokolice, 100g kalerábu, 100g mrkvy, 50g petržlenu, čerstvá petržlenová vňať. Krupicové halušky: 1 PL roztopeného masla, 100g BIOMILA celozrnnej špaldovej krupice, mlieko podľa potreby, soľ
Postup prípravy:
Očistenú zeleninu pokrájame na drobné kúsky a dáme variť do slanej vody. Keď je zelenina mäkká, pridáme k nej halušky a varíme, kým vyjdú na povrch. Potom polievku odstavíme a dochutíme petržlenovou vňaťou.
Krupicové halušky: Do misky dáme krupicu, soľ a roztopené maslo, zamiešame a postupne prilievame mlieko a spracúvame na redšie cesto. Cez sitko na halušky vylejeme cesto do polievky.
Krupicové halušky: Do misky dáme krupicu, soľ a roztopené maslo, zamiešame a postupne prilievame mlieko a spracúvame na redšie cesto. Cez sitko na halušky vylejeme cesto do polievky.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
BIOMILA Špaldová celozrnná krupica BIO 500g
Špaldová krupica sa výborne hodí na prípravu tradičnej krupicovej kaše. Jej jemne oriešková chuť poteší nejeden maškrtný jazýče ...
Na sklade
1,67 €