VYBERTE SI KATEGÓRIU

BLOG INŠPIROVANÝ PRÍRODOU

Prečítajte si, čím žijeme.

Poznáte ryžu?
Dátum 20.01.2019
Poznáte ryžu?
Ryža je známa. Nie všetci však vedia, že neexistuje len jeden druh bielej guľatozrnnej ryže, ktorá sa najčastejšie objavuje na našich tanieroch. Odkiaľ sa berie a aké majú využitie ďalšie druhy ryže?
"Éčka" v biopotravinách?
Dátum 20.01.2019
"Éčka" v biopotravinách?
O prídavných látkach v potravinách
Čo je špalda?
Dátum 20.01.2019
Čo je špalda?
Špaldova pšenica sa pestovala pred stáročiami, je to jeden z pôvodných druhov pšenice a v histórii zaznamenala oveľa menej zásahov šľachtiteľov, ako rozšírená pšenica obyčajná.
Zázračný kokosový olej?
Dátum 20.01.2019
Zázračný kokosový olej?
Mnohí považujú tento rastlinný tuk za superpotravinu, či všestranný „liek“ na takmer čokoľvek.
Ako tekvica prospieva mužom
Dátum 20.01.2019
Ako tekvica prospieva mužom
Tekvica veľkoplodá (Cucurbita maxima L.) je všeobecne starou indiánskou kultúrnou plodinou a do Európy ju priviezli španielski moreplavci.
Čo vziať na dovolenku?
Dátum 20.01.2019
Čo vziať na dovolenku?
Idete tento rok s priateľmi, či rodinou na také miesta, kde si budete sami pripravovať stravu?
Výživa detí od narodenia do 12 mesiacov
Dátum 20.01.2019
Výživa detí od narodenia do 12 mesiacov
Narodenie dieťatka býva spojené nielen s veľkou radosťou a pýchou, ale aj mnohými otázkami a neistotou.
Zázračné účinky pôstu
Dátum 20.01.2019
Zázračné účinky pôstu
Očisťovanie organizmu je jediným účinným prostriedkom proti civilizačným chorobám, ako je napríklad reuma
Nie sú tuky ako tuky
Dátum 20.01.2019
Nie sú tuky ako tuky
Mnoho ľudí zvykne obviňovať zo svojej nadváhy práve tuky, teda ich vyšší príjem.
Cukor je rýchly zdroj energie
Dátum 20.01.2019
Cukor je rýchly zdroj energie
Môžu byť aj sladidlá zdravé? A potrebujeme vôbec k životu sacharidy? A ako sa vyznať v množstve rôznych sladidiel, ktoré dnes ponúka náš trh?
Načo je nám vláknina
Dátum 20.01.2019
Načo je nám vláknina
Chcete schudnúť? Chcete si prečistiť organizmus? Chcete sa vyhnúť rakovine hrubého čreva, infarktu, alebo žlčovým kameňom?
Raňajky - áno či nie?
Dátum 20.01.2019
Raňajky - áno či nie?
Ako to dnes ráno vyzeralo u vás doma s raňajkami?
Piť či nepiť?
Dátum 20.01.2019
Piť či nepiť?
Tuhá zima, krátke dni, dlhé večery - aj to môže prispieť k zlej nálade až depresii.
Je vhodná bezlepková strava aj pre zdravé deti?
Dátum 20.01.2019
Je vhodná bezlepková strava aj pre zdravé deti?
Občas sa dostane na svetlo sveta nová teória o škodlivosti nejakej zložky stravy.
Je možné predísť rakovine?
Dátum 20.01.2019
Je možné predísť rakovine?
Rakovina je civilizačnou chorobou najmä západného sveta.
Netradičné obilniny
Dátum 20.01.2019
Netradičné obilniny
Väčšina bežne pestovaných obilnín sa šľachtila celé roky.
Sušené ovocie na zimu
Dátum 20.01.2019
Sušené ovocie na zimu
Prečo sušiť ovocie?
Schudnem, ak budem jesť bio?
Dátum 20.01.2019
Schudnem, ak budem jesť bio?
Túto otázku občas počujeme na rôznych výstavách a akciách, kde sa stretávame s ľuďmi, ktorých zaujíma zdravý životný štýl.
Kurkuma - indický šafrán
Dátum 20.01.2019
Kurkuma - indický šafrán
V Indonézii sa používa kurkuma pri rôznych obradných príležitostiach napr. zafarbenie svadobnej ryže. Aj u nás získava na popularite.
Nie je škorica ako škorica
Dátum 20.01.2019
Nie je škorica ako škorica
Veľmi často sa cejlónska škorica a čínska (cassia) označujú jednotne ako škorica. Aký je medzi nimi rozdiel? Ak hľadáte sladšiu variantu, siahnite po cejlónskej.
Jedinečná vanilka
Dátum 20.01.2019
Jedinečná vanilka
Je po šafráne druhé najdrahšie korenie, pretože jej produkcia je odkázaná na ľudskú prácu. Opeľovanie kvetov sa robí ručne, zber toboliek je náročný.
Curry: tri - krát inak
Dátum 20.01.2019
Curry: tri - krát inak
Keď počujeme slovo curry, myslíme na koreniacu zmes alebo ostrožltú indickú omáčku, či pokrm. No vedeli ste, že curry je aj rastlina?
Vedeli ste to o müsli?
Dátum 20.01.2019
Vedeli ste to o müsli?
Prvýkrát müsli namiešal okolo roku 1900 švajčiarsky lekár Maximilian Bircher-Benner pre svojich pacientov.

Tieto stránky využívajú cookies. Ich ďalším používaním súhlasíte s využívaním cookies. Prečítajte si informácie o tom, ako cookies používame a ako ich používanie môžete odmietnuť nastavením svojho internetového prehliadača.

SÚHLASÍM ODMIETNUŤ