Ananásová ryža
Spojenie sladkastého ananásu so slanou chuťou? Pre niekoho neobľúbené, pre iného veľmi chutné a vyhľadávané. Vyskúšajte exotický ananás ugrilovať, potom nadobudne toto jedlo úplne iný rozmer.
Prísady:
250g dlhozrnnej ryže bio, morská soľ, 1 ananás, malá cibuľa, 4 lyžice slnečnicového oleja bio, 3 paradajky, 1 lyžica trstinového cukru demerara bio, 2 lyžice vínneho octu, grilovacie korenie, bylinky čerstvé napr.: šalvia, majorán.
Postup prípravy:
Najprv si uvaríme ryžu podľa návodu. Ananás nakrájame na malé kúsky. Časť z neho dáme pomaly grilovať. Potrieme ho jemným filmom oleja a posypeme grilovacím korením. Na panvici rozohrejeme olej, opečieme cibuľku, pridáme trstinový cukor a ananás. Zmes opekáme, poprášime kurkumou, pridáme nakrájané rajčiny a dochutíme soľou a po odstavení vínnym octom. Do pripravenej zmesi zamiešame uvarenú ryžu, dobre premiešame, pridáme aj ugrilovaný ananás a čerstvé bylinky.
Náš tip:
K restovanej zmesi pridáme nakoniec 4 strúčiky cesnaku nakrájaného na plátky. Môžeme pridať aj napr. slnečnicové semienka.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
BIOMILA Ryža dlhozrnná biela bio 3 kg
Ryža dlhozrnná biela vyniká krásnou farbou, rýchlou prípravou a príjemnou chuťou. Dlhozrnná ryža v bio kvalite. Ryža je prirodzene ...
Grilovacie korenie na zeleninu Holy Veggie bio Sonnentor 30g
Zmes korenia a kvetov s riasou nori na grilovanie zeleniny v bio kvalite.
BIOMILA Ryža dlhozrnná biela bio 500g
Biela ryža dlhozrnná si v našej kuchyni získala veľkú obľubu, pretože má veľmi jemnú chuť, jej príprava je rýchla a je ľahko stráv ...
Paradajky vločky bio Sonnentor 45g
Keď nemáte čerstvé paradajky, alebo aj na cesty.