Chilli con carne (4 porcie)
Prísady:
250g fazule červenej, zeleninový vývar bio, 2 cibule, 2 červené papriky, 300g sviečkovej (biftek), 150g čiernych olív, 100ml paradajkovej šťavy, 50g paprikového pretlaku, 1/4 čajovej lyžičky chilli korenia bio, soľ
Postup prípravy:
Fazuľu namočíme na noc do 3/4 l vody. Takto upravenú fazuľu varíme 45 minút v zeleninovom vývare. Na rozpálenom oleji opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno, po chvíli pridáme papriku pokrájanú na rezance a ešte chvíľu opražíme. Pridáme sviečkovú a za stáleho miešania dusíme asi 5 minút. Podlejeme 1/4 l zeleninového vývaru a varíme 10 minút pod pokrievkou. Primiešame uvarenú fazuľu, olivy, paradajkovú šťavu, paprikový pretlak, chilli korenie a necháme variť ďalších 10 minút. Dochutíme soľou. Podávame s ryžou.
Náš tip:
Pre rýchlejšie uvarenie fazule si môžeme pomôcť tlakovým hrncom.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
Chilli mleté bio Sonnentor 40 g
Chilli mleté sa používa na prípravu pikantných pokrmov.
Na sklade
3,02 €
Zeleninový bujón - kocky bio PROBIO 66g
Zeleninový bujón bez glutamanu sodného, bez palmového tuku. 6 x 0,5 l. Dehydratovaný výrobok
Na sklade
2,17 €