Kukuričná polenta s tekvicou
Prísady:
200g kukuričnej polenty, 1 stredne veľká tekvica, kvalitný (olivový, ľanový, tekvicový, kokosový) olej, soľ, korenie.
Postup prípravy:
Žltú tekvicu (najlepšie typu Hokkaido) očistíme - zbavíme šupy a semien vnútri, pokrájame na mesiačiky a uvaríme vo vode do polomäkka. Potom polmesiačiky vyberieme a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180-200 stupňov, asi 15 minút (len zapečieme).
Kukuričnú polentu pripravíme podľa návodu - do osolenej vriacej vody vsypeme postupne instantnú polentu a za stáleho miešania asi za 3 minúty uvaríme hustú kašu. (prípadne môžeme kašu vyliať a rozotireť na plech vystlaný papierom na pečenie a krátko zapiecť v rúre pri 180 stupňoch, asi 10 minút. Po vybratí nakrájame na kocky, alebo tvorivo vykrajujeme rôzne tvary a ukladáme na taniere.)
Podávame teplé, pokvapkáme olejom, podľa chuti okoreníme mletým čiernym korením, čili papričkami, alebo balzamikovým octom. Môžeme dozdobiť lístkami koriandra, alebo petržlenu.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
Kukuričná polenta instantná bio PROBIO 450g
Krupica- instantná polenta je pre rýchlu prípravu výdatného jedla.
Kokosový olej panenský bio Biolinie 240g
Kokosový olej v sklenenom pohári s uzáverom, v bielej tuhej podobe - topí sa už pri telesnej teplote človeka.