Obilninová paštéta
Prísady:
100g BIOMILA pšenice špaldovej, 3/4 l zeleninového vývaru (bujón bio), 200g\npšena bio, 2 veľké mrkvy, štvrť karfiolu, petržlenová vňať, 4-6 lyžíc\nstrúhanky, morská soľ, 3 vajcia, biele korenie, muškátový oriešok bio, 2 biele jogurty,1 lyžička kari korenia bio, citrónová šťava, sójová omáčka.
Postup prípravy:
Pšenicu namáčame do 350 ml vody na noc a potom ju v tej istej vode uvaríme, 45 min. Vývar z bujónu uvedieme do varu a vsypeme doňho pšeno, varíme mierne asi 20 min.
Pšenicu a pšeno scedíme, medzitým očistenú zeleninu udusíme, mrkvu dlhšie. Petržlenovú vňať pokrájame, zmiešame spolu so špaldou, pšenom, strúhankou a vajíčkami. Zmes ochutíme, do vymastenej a vysypanej formy dáme polovicu zmesi, na to mrkvu a znova zmes. Na vrch poukladáme plátky masla a zapečieme. Karfiol položíme na vrch po upečení. Podávame s omáčkou z jogurtu, kari, citróna a sójovej omáčky.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
BIOMILA Pšenica špalda BIO 500g
Pšenica špaldová je nešľachtenou predchodkyňou klasickej pšenice. Obilnina na priamu spotrebu.
Na sklade
1,51 €
Muškátový oriešok celý bio Sonnentor 25g
Protiklady sa priťahujú. Horký muškátový oriešok sa rád druží so sušienkami, tortami a kompótmi. Nesmie tiež chýbať vo voňavom kor ...
Na sklade
4,06 €
Zeleninový bujón - kocky bio PROBIO 66g
Zeleninový bujón bez glutamanu sodného, bez palmového tuku. 6 x 0,5 l. Dehydratovaný výrobok
Na sklade
2,17 €
BIOMILA Pšeno bio 3kg
Pšeno je vyrobené z prosa siateho lúpaním a leštením zrna prosa.
Na sklade
12,56 €