Šafranové rizoto so špargľou
Nechajte sa uniesť lahodnou krémovou chuťou ryže arborio s osviežujúcou špargľou do romantických talianskych zákutí.
Prísady: 100g ryže arborio, 60g parmezánu, 1 šalotku, olivový olej, soľ, citrónovú šťavu, ružové korenie, šafran, 2 ks zeleninovej polievky sv. Hildegardy / na cca 0,8 l vývaru/, 100 ml bieleho vína, 300 g špargle
Postup prípravy: Špargľu si očistíme, nakrájame na cca 2 cm kúsky a blanšírujeme. Na olivovom oleji si opražíme nakrájanú šalotku do zlatista. Pridáme ryžu a trocha opražíme a zalejeme vínom a počkáme kým sa neodparí alkohol. Pridáme cca 0,3 l precedeného vývaru, ktorý sme si pripravili z 2 ks bujónu, šafranu a 0,8 l vriacej vody. Za občasného miešania varíme a podlievame vývarom. Keď máme rizoto uvarené, pridáme parmezán, špargľu, dobre premiešame a dochutíme soľou, citrónovou šťavou a ružovým korením.
Náš tip: Namiesto špargle môžeme použiť mladú cuketu
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
Ryža Arborio bio PROBIO 500g
Ryža Arborio guľatozrnná predstavuje základnú surovinu, z ktorej Taliani pripravujú svoje pestré rizotá.
Veltlín zelený biele suché víno, bez histamínu bio 750ml
víno biele suché v bio kvalite, bez histamínu
Korenie ružové celé bio Sonnentor 20g
Ružové korenie je charakteristické svojou jemnou, nie príliš výraznou chuťou.
Bujón zeleninová polievka sv. Hildegardy bio Sonnentor 120g
Číra zeleninová polievka, ktorá sa rýchlo pripravuje a chutí skvelo. Obsahuje sušenú zeleninu a vybrané druhy bylín a korení sv. H ...
Šafrán nitky bio Sonnentor 0,5g
Šafrán- zlato medzi koreninami. Šafrán je najdrahšie korenie na svete, čo vôbec nie je prekvapivé. Na 1 kg šafránu je po ...