Špaldová zmes s cícerom a sušenými slivkami
Prísady:
100g cíceru bio, 200g BIOMILA špaldy, 6 sušených sliviek, 1 lyžica sušených hrozienok bio, 6 lyžíc bieleho vína bio, 2 cibule, 1 menší zeler, 1 mrkva, lyžica mandlí, vegeta, soľ, petržlenová vňať, vývar.
Postup prípravy:
100g cíceru a 200g špaldových zŕn necháme cez noc namočené vo vode (oddelene) a potom ich tiež oddelene uvaríme do mäkka. Sušené slivky a hrozienka zalejeme šiestimi lyžicami bieleho vína. Na oleji speníme nakrájanú cibuľku, pridáme nestrúhaný zeler, nestrúhanú mrkvu a lyžicu nestrúhaných mandlí. Všetko chvíľu orestujeme, pridáme uvarený cícer a špaldu, ochutíme vegetou a soľou. Pridáme hrozienka a slivky pokrájané na rezance, podlejeme vývarom alebo vodou a dusíme cca 10-15 min. Nakoniec pridáme petržlenovú vňať.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
BIOMILA Pšenica špalda BIO 500g
Pšenica špaldová je nešľachtenou predchodkyňou klasickej pšenice. Obilnina na priamu spotrebu.
Na sklade
1,51 €
BIOMILA Cícer bio 500g
Cícer je strukovina príbuzná hrachu. Je to prirodzene bezlepková potravina
Na sklade
2,74 €