Zapekaná polenta so šunkou a syrom
Prísady:
200g kukuričnej krupice bio, 3/4l vody, morská soľ, olivový olej bio, 300g šunky na kocky, 150g strúhaného syra, 40g masla. Rajčinová omáčka: 400g ošúpaných rajčín, provensálske korenie bio,1 lyžica BIOMILA slnečnicového oleja, 2 strúčiky cesnaku.
Postup prípravy:
Do vriacej osolenej vody vmiešame kukuričnú krupicu a na miernom ohni varíme 15-20 minút do zhustnutia. Do vymastenej zapekacej misky vložíme kašu, ktorú prekladáme kockami šunky a strúhaným syrom, Polejeme rajčinovou omáčkou (k nakrájaným rajčiakom pridáme cesnak, olej a provensálske korenie a túto zmes ľahko podusíme), posypeme syrom a zapečieme v rúre.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
Provensalské korenie bio Sonnentor 20g
Klasické provensalské korenie je všestranne využiteľné. Výborne chutí k jahňaciemu, rybám, zelenine, slaným koláčom a mnohým iným ...
Na sklade
2,69 €