Grilované šampiňóny plnené ryžou
Prísady:
BIOMILA Ryža dlhozrnná parboiled, väčšie šampiňóny na gril, olej, sezónna zelenina, zeleninový bujón, morská soľ, korenie na jedlá z jedného hrnca, čerstvé bylinky, tvrdý syr
Postup prípravy:
Vo väčšom hrnci si urobíme cibuľový základ, pridáme napr. mrkvu nakrájanú pozdĺž na tenké plátky, kápiu, korenie na jedlá z jedného hrnca a orestujeme do polomäkka. Podlejeme vodou, pridáme bujón, hrášok a ryžu. My sme použili ryžu dlhozrnnú parboiled, ktorá sa nelepí. Na jeden diel tekutiny pridáme polovičné množstvo ryže. Zamiešame, podľa potreby ešte dosolíme, prikryjeme a pozvoľna dusíme, kým sa tekutina nevsiakne. Zmesou naplníme šampiňóny potreté olejom, posypeme syrom a dáme ugrilovať.
Náš tip:
Vynikajúca chuťovka pre priateľov, vhodné aj ako predjedlo alebo príloha. Na plenie šampiňónov môžete použiť aj inú napr. lepivú guľatozrnnú ryžu.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
Zeleninový bujón - kocky bio PROBIO 66g
Zeleninový bujón bez glutamanu sodného, bez palmového tuku. 6 x 0,5 l. Dehydratovaný výrobok
Korenie na jedlá z jedného hrnca bio Sonnentor 50g
Jedlá z jedného hrnca sú neuveriteľne rozmanité. S tým správnym korením dodáte šmrnc dusenému mäsu aj zelenine. Chuť kurkumová, ce ...