Pizza zo špaldovo-kukuričnej múky
Prísady:
Cesto- 130g BIOMILA špaldovej celozrnnej múky, 130g kukuričnej múky bio, rastlinný olej, 1 vajce, morská soľ.
Kvások- 100 ml mlieka, 20g droždie, trošku cukru
Omáčka- 200ml paradajkového pyré, 1 malá cibuľka, bazalka bio, majorán bio, oregano, čierne korenie, morská soľ, trstinový cukor bio (2 lyžičky), cesnak (3 strúčiky)
Na povrch- šunka, čierne olivy, čerstvé šampiňóny, plátky tvrdého syra, kúsok plesňového syra, sterilizovaná kukurica bio, cesnak
Postup prípravy:
Cesto: Najprv si pripravíme kvások: v teplom mlieku rozpustíme troška cukru, pridáme droždie a necháme v teple odpočívať. Do múky pridáme, soľ, vajce a kvapku oleja a zamiešame. Pridáme kvások a dobre spracujeme, podľa potreby pridávame olej. Vypracujeme bochník cesta, ktorý necháme v teple odpočívať (15-20min.)
Zatiaľ si orestujeme nakrájané šampiňóny, vyberieme ich a dáme bokom, do panvice vložíme nadrobno nakrájanú cibuľku, zľahka osolíme a restujeme. Po chvíľke pridáme paradajkové pyré, po zovretí osladíme, osolíme a dochutíme bylinkami a koreninami. Odstavíme a pridáme 3 strúčiky prelisovaného cesnaku.
Nakysnuté cesto preváľame a rozvaľkáme do požadovaného tvaru a hrúbky. Povrch natrieme omáčkou a ozdobíme surovinami. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C. Po upečení potrieme pizzu zmesou prelisovaného cesnaku a oleja.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg
Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Špaldová múka celozrnná špeciál stredná b ...
Kukuričná múka hladká bio PROBIO 450g
Kukuričná múka je prirodzene bezlepková potravina.
Majorán bio Sonnentor 10g
Majorán záhradný je úzko spätý s tradičnou slovenskou kuchyňou. Nielen do gúlašu!
Bazalka bio Sonnentor 15 g
Láska prechádza cez žalúdok, a preto nesmie táto klasika talianskej kuchyne chýbať v žiadnej polici s korením. Bazalka má špecific ...