Pohánka s cviklou
Prísady:
250g pohánkových krúp bio, 250g červenej repy, 1 vajíčko, kurkuma bio, olivový olej, kvapka jablčného octu bio, syr mozzarella, trocha soli.
Postup prípravy:
Pohánku prepláchneme v studenej vode. Na varenie použijeme1,5 dielu vody na 1 diel pohánky. Nikdy nezlievame, aby nedošlo k strate rutínu. Varíme asi 3 minúty v osolenej vode s pridaním kurkumy a oleja a necháme dôjsť asi 25 minút. Očistenú cviklu nakrájame na kocky, uvaríme v malom množstve osolenej vody (aby sme zbytočne nezlievali). Syr a uvarené vajíčko nakrájame na kocky, pridáme hotovú pohánku, zamiešame, podľa potreby dochutíme. Podávame s uvarenou cvikľou pokvapkanou jablčným octom.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
Kurkuma bio Sonnentor 40 g
Kurkuma- energizujúca žltá a k tomu vraj prináša šťastie. Doprajte si fascinujúci zážitok marockého večera!
Dobrá nálada zmes kvetov a korenia bio Sonnentor 25g
Stredomorská koreniaca zmes bio. Je pikantne aromatická a unesie vás na poslednú letnú dovolenku do slnečných južných krajín.
BIOMILA Pohánka lúpaná krúpy bio 500g
Pohánka je prirodzene bezlepková potravina. Pohánka je ľahko stráviteľná a výživovo hodnotná pseudoobilnina.