Pohánková nátierka s cesnakom bez mlieka
Prísady:
120g pohánky lámanky bio, 3 strúčiky cesnaku, 1 menšia cibuľa, nemliečna smotana napr. kokosová, čierne korenie, soľ, citrónová šťava alebo citrónové korenie od Sonnentoru
Postup prípravy:
Lámanku z pohánky uvaríme v primeranom množstve vody na kašu. Osolíme, pridáme najemno nakrájanú cibuľu, kokosovú smotanu, prelisovaný cesnak. Rozmixujeme do želanej konzistencie. Rozriedime citrónovou šťavou, kto má rád ešte pikantnejšie, okoreníme napr. s citrónovým korením.
Náš tip:
Namiesto pohánky lámanky možno použiť aj pohánkové krúpy (pripravujú sa dlhšie).
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
Pohánka lámanka bio PROBIO 400g
Pohánka je ľahko stráviteľná a prirodzene bezlepková potravina.
BIOMILA Pohánka lúpaná krúpy bio 500g
Pohánka je prirodzene bezlepková potravina. Pohánka je ľahko stráviteľná a výživovo hodnotná pseudoobilnina.
Citrónové korenie bio Sonnentor 70g
Koreniaci prípravok bio Chuť: citrónová, korenistá, svieža