Špaldové špirály s lososom podľa Jardu Žídeka
Prísady:
200g BIOMILA špaldových trojfarebných špirál, 1 fileta čerstvého lososa (prípadne inej čerstvej ryby), 1 cibuľka, biele víno, sladká smotana, olivový olej, čierne korenie, soľ, bobkový list, čerstvá petržlenová vňať.
Toto množstvo je cca pre 2 osoby.
Postup prípravy:
BIOMILA Špaldové trojfarebné špirály uvaríme podľa návodu. Na olivovom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľku, pridáme 2-3 bobkové listy, osolíme a okoreníme, podlejeme bielym vínom. Po chvíľke pridáme na kocky nakrájaného lososa a opäť prisolíme. Ku koncu zjemníme smotanou a necháme ju vyredukovať tak, aby omáčka zhustla do požadovanej konzistencie (zostane na lyžičke). Pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Podľa potreby môžeme pridať ešte trochu bieleho vína, soli, či korenia. Cestoviny pridáme k pripravenej omáčke a zľahka premiešame. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Náš tip:
Domáce špaldové cestoviny: špaldovú celozrnnú hrubú múku (rátať pre 1 osobu cca 200 g múky) zmiešať s vodou a spracovať cesto tak, aby malo plastickú konzistenciu. Môžeme ho vyvaľkať a narezať na širšie rezance.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
Bobkový list bio Sonnentor 10g
Bobkový list alebo vavrín - antický symbol víťazstva a múdrosti dnes ctí svojou prítomnosťou celú radu obľúbených pokrmov.  ...