Špenátové placky zo šošovicovej múky
Prísady:
200 g múky z červenej šošovice BIOHARMONIE, 200 g celozrnnej špaldovej múky BIOMILA,1 kávová lyžička himalájskej soli,
1/2 kávovej lyžičky mletého čierneho korenia, 1/2 kávovej lyžičky mletej chilli papričky,1/2 kávovej lyžičky drtenej rasce.
2 kávové lyžičky sušeného droždia, 20 ml sezamového oleja, 75 ml vlažnej vody, 200 g čerstvých špenátových listov.
Postup prípravy:
V miske premiešame múku z červenej šošovice,špaldovú múku, soľ, korenie, chilli, rascu, sušené droždie, olej, vlažnú vodu a sparené, vymačkané a pokrájané špenátové listy. Spracujeme tuhé cesto, ktoré necháme v teple hodinu odpočinúť. Z cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske placky hrubé asi pol centimetra a pečieme na suchej teflonovej panvici do zlatova.
Náš tip:
Podávame s drezingom alebo ostrou indickou omáčkou.
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg
Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Špaldová múka celozrnná špeciál stredná b ...