Taliansky šalát s BIOMILA špirálami
Prísady:
300g BIOMILA celozrnné cestoviny špirály, 250g tvrdého syra, 200g olív (bez kôstok), 5 väčších paradajok, olivový olej bio, soľ, oregano, 2 strúčiky cesnaku.
Postup prípravy:
Cestoviny dáme variť do vriacej osolenej vody podľa návodu a po uvarení zlejeme. Necháme trochu vychladnúť. Zatiaľ si oblanšírujeme paradajky: vložíme ich do misky a zalejeme vriacou vodou na 2 minúty, zlejeme, necháme ochladnúť a olúpeme z nich šupku. Paradajky a olivy potom nakrájame na malé kúsky a vložíme do väčšej misy. Tvrdý syr nakrájame tiež na menšie kocky a vložíme do tej istej misy. Do tejto zmesi vysypeme mierne ochladnuté cestoviny a premiešame. Dochutíme pretlačeným cesnakom, oreganom, osolíme a mierne prelejeme olivovým olejom. Podávame ihneď, ale výborný je aj na druhý deň po odstátí.
Náš tip:
šalát je výborný aj so špaldovými trojfarebnými špirálami
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
BIOMILA Špaldové celozrnné špirály BIO 400g
BIO bezvaječné špaldové celozrnné cestoviny sušené. Tento bio produkt má udelenú značku kvality SK Vedeli ste, že tieto špi ...