Tekvicové lievance s múkou zo žltého hrachu
Prísady:
4 lyžice múky zo žltého hrachu BIOHARMONIE, 2 šálky pohánkovej múky BIOHARMONIE, olej na vyprážanie BIOLINIE,1 lyžica trstinového cukru BIOHARMONIE, 1 lyžica masla,2 šálky mlieka,1/4 lyžičky mletej škorice, 1/4 lyžičky mletého klinčeka,
1/4 lyžičky mletého zázvoru, 1/4 lyžičky mletého muškátového orieška, 1 lyžička prášku do pečiva Amylon, 1/2 lyžičky sody bikarbony, štipka soli.
Postup prípravy:
Z tekvice si pripravíme pyré. Tekvicu podusíme s trocho vody a rozmixujeme. Všetky suroviny zmiešame a cesto necháme 5 min. odpočívať. Lievance smažíme na panvici vytretej olejom.
Náš tip:
Podávame s javorovým sirupom, bioládou, alebo čerstvým ovocím
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
Pohánková múka hladká bio PROBIO 500g
Je vhodná ako prímes do bielej múky na zvýraznenie chuti. Mlynský výrobok. Pohánka je prirodzene bezlepková potravina.
Škorica Cejlón mletá bio Sonnentor 40g
Úžasná vôňa! Škorica prebudí spomienky na detstvo.. Jablčný kompót, mliečna ryža, parené buchty, či vianočná nálada tvoria spolu ...