Vianočná kapustnica á la BIOMILA
Prísady:
500g kvasenej kapusty (vyberajte si takú, ktorá je konzervovaná iba v soli a neobsahuje siričitany), 3 väčšie cibule, 2 strúčiky cesnaku, za hrsť sušených sliviek, za hrsť sušených hríbov, 5 koliesok BIOMILA sušených jabĺk, 50g BIOMILA špaldovej celozrnnej hladkej múky na zahustenie, olej, celé čierne korenie bio, 2 bobkové listy bio, mletá sladká paprika bio, morská soľ, voda.
Postup prípravy:
Do hrnca dáme variť kyslú kapustu, ktorú sme predtým trochu prepláchli a pokrájali. Zalejeme asi 2 litrami vody, na vrch nakrájame 1 cibuľu pokrájanú na kocky, pridáme asi 5 zrniek čierneho korenia, bobkové listy, sušené slivky a hríby, posolíme a varíme asi 45 minút. Cesnak medzitým očistíme, roztlačíme, zalejeme vodou a lúhujeme. Pripravíme si zápražku: 2 cibule pokrájané na kocky opražíme na oleji, pridáme hladkú múku (podľa potreby) a opražíme. Po odtiahnutí z plameňa pridáme mletú papriku (aby nezhorkla). Zápražku pridáme do polievky a dobre všetko premiešame. Pridáme cesnakový lúh, pomiešame a krátko ešte povaríme. Po vypnutí kapustnice môžeme na vrch položiť kolieska sušených jabĺk pre jemnejšiu chuť.
(Menej diétnu alternatívu môžete vyskúšať s pridaním údenej klobásky, či mäsa.)
V tomto recepte sú použité tieto výrobky z nášho E-shopu
BIOMILA Špaldová celozrnná múka hladká BIO 1kg
Špaldová múka je bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku, je vynikajúca na pečenie. Špaldová múka celozrnná špeciál stredná b ...
Paprika sladká mletá bio Sonnentor 50g
Paprika sladká mletá z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva. Inkovia ju používali ako platidlo. Pre ozajstných pôžitkárov ...
Korenie čierne celé bio Sonnentor 55g
Korenie je viac než kýchací prášok. Používa sa na ochutenie polievok, omáčok, na mäso,...
Bobkový list bio Sonnentor 10g
Bobkový list alebo vavrín - antický symbol víťazstva a múdrosti dnes ctí svojou prítomnosťou celú radu obľúbených pokrmov.  ...